Çarşamba, Ekim 19, 2005

Hürriyet'e Blogcu yaniti

Zamanında Hürriyet yazarı Yutsan Atakan, talihsiz bir yazı kaleme almış.

Blogcu.com'da kendi içindeki "Blogcu.com Blog"ta karşı bir yazı yayınlamış: http://www.blogcu.com/blog/13539/ ben yeni gördüm.

Şu cümleleri olayı çok hoş özetlemiş:
"Bu ne panik beyler, blog icad olundu diye gazetelerdeki köşelerinizden olmayacaksınız, siz yine istediğiniz kadar ahkam keser, dilediğiniz zaman, istediğiniz herkese züppe, cahil diyebilir, köşenizden herkesi aşağılayabilirsiniz, korkmayın !!! "

Yeri gelmişken, söylemden duramayacağım; Bir Sabah gazetesi alın ve 3.sayfadaki köşe yazısını(!) okuyun.*
Toplam bir (rakamla 1) pragraf bile tutmayan, zaman zaman
16
18
18
ya türkiye
86

şeklindeki yazıları görün. Gözümü kapasam bir çıpıda en az 20 tane blog sayabilirim, sayın yazarımızdan 10 kat daha bilgi veren, içi dolu, fikir sahibi, her şeyden önce harbi "yazı" olan.

Ve açıkça; çok defa "ulan bile bundan daha iyi yazarım" dediğim zamanlar olmuştur. Zamanında çevresi ve imkanları ile bir yerelere gelmiş insanlar, "yazar" olmuş. Şimdi internetin imlanları ile aslında o kadar da "yazar" olmadıklarını göstermeye hazır binlerce potasiyeli görünce etekleri tutuşanlar olacaktır.

--------
*o kadar eminim ki bu satırları mevcut ki gazeteyi görmeden yazıyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrik ve takdirden başka bişey gelmiyor aklıma, valla ne diyeyim bunca yıldır istedikleri gibi asıp kesen, hüküm veren, mahkemesiz infaz eden (--tiz boynu vurulaa) bir güruhun temsilsinin bu kadar rahatsız olması doğal bişey.
Nedendir bilinmez kendi aydın kimliğinin baskısını mührünü falan kendisi yapan kendisini şövalye falan ilan eden kimseler her zaman herhangi birinin (halktan birinin) özgürce düşüncelerini açıklamasından rahatsızlık duyuyor ve onu aşağılıyor.
Belki konuyla ilgisi yok ama benzeri bir durum da Cine 5 te "başka yerde yok" programında sunay akın tarafından yine talihsiz bir söz ile ortaya çıkmıştı.Konu ek$i sözlükle ilgiliydi ve sunay akın oraya yazanların halk olduğunu öğrenince "çöplük yani" diyordu
Allah akıl fikir versin ne diyim

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. Yalnız bu Blog'lama olayında patent meselesi nasıl çözülecek. Kes Yapıştırın önüne nasıl geçilecek onu da öğrenmek isterdim. Bir yazı yazıldımı HASH'i alınıp Patent Web Sitesi'ne mi gönderilecek gelecekte acaba ??