Çarşamba, Şubat 16, 2005

Acil: Tasarım yapmak istemeyen, creative webmaster aranıyor!

Digital kültür içinde yaşayan bizlerin hemen çoğumuzun kendimize ait site(leri)miz mevcut. Bazıları flash animasyon, bazıları kod/scrpit, bazıları da grafik vs.. olarak çok kaliteli ve ehil ellerden çıktığını belli ediyor.

Son zamanlarda ise weblog / blog tarzında bir artış var. {Aslında olması gereken de bu idi belki. Bir gazete/dergi yazarının köşesinde sizin aylar önce kullanıp bıraktığınız birşeyden bahsediyor olması, bir de bunu çok bilmiş bir edayla, okurlarını bilgilendirir bir havada sunması sizi bilmem ama beni deli ediyor. Doğal olarakta konuya O yazardan daha hakim birlileri, bir şekilde yazmaya başlıyor.}

Şahsen inandığım bir şey var o da; özellikle Türk tasarım ve programcılarının blog yazmaktan çok daha iyisini yapabilecekleri.


Ama öncelikle cevaplanması gereken sorular var: Niçin bu işi yapıyoruz ? ve bu Nereye kadar devam edecek?

  • A) Sırf, HTML, XML, Action Script, mySQL, Path, Noise Effect .. gibi terimler meraklandırdığı hatta heyecanlandırdığı için. (?)
  • B) Sanat için. (?)
  • C) Para kazanmak için. Aynı zaman da sevdiğim bir iş. (?)

Çoğumuz muhtemelen orta-iyi halli bir tasarım/bilişim şirketinde, az bir kısımımız da elle sayılacak 5-10 şirketten birinde çalıyoruz. Muhasebe departmanı ile aranız iyi ise, masanıza gelmiş bir işin faturasında en az maaşınız kadar veya maaşınızın 3-5-10 misli bir rakamla karşılaşmışsınızdır. İşin ilginç yanı sizin masanıza ayda bunun gibi 3-5 tane iş gelmektir.

Herşey ortadadır, işin "en iş" yerini siz yapmışsınızdır "en kaymak" kısmı partonun kasasındadır. Yazının bu noktadan sonrası zorunlu bir ayrım gerektirdiği için;

yukarıdaki soruya C yanıtını verenler ve "Ben de aslında bu işi yapabilirim" diyenler buraya

"Helal olsun adama bu yaşta güzel iş kurmuş, paramızı da genelde aksatmadan veriyor" diyenler buraya tıklasın.

Hiç yorum yok: